hoi hoi buad ape tu korangg ? JUM baca entry kali ini! nanti saye belanje gulagula ok. sayangg awok semua

Wednesday, May 25, 2011

akuu dan dea :)

hey hey ! btw belogg akuu kini ade dua ' OWNER ' yeah  ( termasuk akuu ) . kerana akuu yang agak kemalasan meng-update . so ade jugaa abang sorang niy mao meng-update kan. ituu pun ikud mood dea laa . kan kan muhammad afiq ? saya tarak kesa pun awok mao update story pasal pape . btw , dea dah tolong hidupkan belog akuu yang tiba tiba ade masalah. TERIMA KASIH awak ! :)
      hari ini hari terindah dalam hidup akuu . yeah terindah ka ? OFCUZ laa ! walaupun abang afiq kita tuu sudaa menceritakan sedikit sedikit yang berlaku harini . tapi akuu tetap mao update iklas dari hati akuu sendiri * poyo pulaa ayat saye =..='' hihi :) first2 tadi , kami hampir hampir tak jadi hangout samasama . dea dengan masalah dea . akuu dengan masalah akuu . ape masalah akuu ? ( ce tanye ce tanye ) . okayy , akuu cite laa niy . masalah akuu bile effa tetibe mesej ' AKUU NAN EIRA OTW ' ! mao tak kelam kabut akuu . taim tuu buley relax lagi akuu potong kuku . dengan tak siap ape pun . tapi , disebabkan keprihatinan membe2 akuu . depa kata ' kao siap jea , kami jaoh lagi ' HAHA , jaoh lagi rupenyee . jenuh akuu kelam kabut p siap . kali niy sekali lilitan shawl saje akuu buad . kemas tak kemas belakang cite * nak cepat punye pasal . last2 dah siap sume . depa yang tak sampai2 lagi . haishh , kesian depa . mencari rumah akuu SEPERTI mencari harta karun jea . heee , padan muka dorg ! ( ketawa jahat ) bukan salu pun dorg nak mencari rumah akuu yang agak strategik niy . hihi ! ( TERIMA KASEH to EIRA and de GENG ) * ayat kepoyoan lagi yeah :D

          sampai JJ jea , akuu terus text abang kita tuu . ' I SUDA SAMPAI ' ! arghh , taim nak tunggu dea . banyak kali akuu bising2 kat eira ' weh , AKU SEGAN ! AKU SEGAN ! ' haha , mmg akuu segan laa . naseb baek eira bagi semangat sket . so kami jumpe di fc .  taim membe2 akuu nak pigi beli makanan pun jenuh akuu suruh depa tunggu dulu sampai DEA dtg ( dlm aty cuak gilee nak tunggu sorang2 ) .nak tanak pun , depa dah tinggalkan akuu . memang sajela . ahh , malu malu ! first tatap muke dea . dalam hati 'CUN jugaa mamat niy' kuikui . ituu yang terdetik punn . btw , akuu segan sesangat bile tengok mata dea . bak kata orang dulu dulu ' DARI MATA JATUH KE HATI ' haha , tiap kali dea pandang akuu , mesti akuu akan cuba pandang tang laen . dua tiga kali jea berani tatap mata dea yang bolat bolat tuu * takkan empat segi pulaa kann :P first kat fc . dea duk maen game kat fon . akuu ape lagi , p maen anak patung kecik kat purse membe akuu tuu ( abes tuu , nak cover menggelabah punye pasal ) sambil sambil tuu kami sembang laa jugaa . tapi , agak malu malu . malu laa sangat si abang kita niy kan . heee , suruh minum air pun tanak . babap kunk ! bla bla bla bla ... dorg abes makan , terus gerak ke dalam cinema. movie yang akuu nak tengok sangat ' NUR KASIH the movie ' tapi , akuu tatau ape yang akuu tengok.
        maklom laa , orang sebelah akuu niy rupe nyee banyak cakap . kat fc tadi pun  , tak banyak cakap pun. bila dalam cinema , akuu rase mao seletip pun adee mulot dea tuu . hehe ( jangan mara yee afiq )
siyes , akuu tapaham cite tuu . niy gara gara si afiq punye pasal .btw , akuu hepy dengar dea sembang tuu sembang niy . akuu pulaa dah laa jenis tak banyak cakap sangat . memang tatau nak melayan dea . hopely dea takk laa rase busan dengan akuu niy :| i'll try to be de besh ! dah abes movie tuu , eira mao anta balek terus . so tak dapat lepak lama lama wif DEA . btw , sempat snap pixca bersama . tapi hanye ade 1pixca jea



awww ~ sweet pulaa . kuikui . entah nape , akuu asik nak tengok pixca niy jea . sambil melayan lagu tanpamu ( OST nur kasih ) .


Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Chorus
Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhentiKeranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Chorus
Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untuk mu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

HOPELY , he sincere what he have done yeah . totally , dea sangat penyabar , even tadi pun dea hampir meninggikan suara . err , takud jugaa laa akuu . tapi salah akuu gak pigi kasi orang mara mara sape suh . ( nanti buad lagi yeah effy ) . and dea sangat manja ! weee , siyesly . akuu tak sengaja tinggal fon dirumah . bila kuar dengan parents tadi . terase laen macam jea takde pegang fon di tangan . balek balek jea terus serbu handphone saye . agak gegeh jugaa dea niy . mao dipujuk pujuk baru lah okayy . btw ,harini memang akuu rase sangat bahagia . entah bile laa rase ini akan bertahan .  teetttt ! ahh , suda 5pagi laa . ngantuk ngantuk ! mao tido sudaa . monink monink :) byebye sekalian ~  assalammualaikum :)


created by,
effy fiera 

THANKS FOE READING YEAHH :)

2 comments:

EyChA said...

waaa,suwit laaa effy :)

eFfy firA (; said...

hihi , tenx eycha :)

Copyright © 2010-2011. Segala isi kandungan ini milik EFFYFIERA.blogspot.com/