hoi hoi buad ape tu korangg ? JUM baca entry kali ini! nanti saye belanje gulagula ok. sayangg awok semua

Monday, February 14, 2011

dea budak setan ?


 di sebalik movie ini terselit kisah antara effy dan mr. F ;)



sweet sangat mereka ini . bolehkah effy jadi seperti mereka ? HEHE ( IMPOSSIBLE ! )



halu halu blogger . da makan ? da mandi ? da ready na dgr bebelan effy hari ini . haha ! kali ni effy na story pasal budak setan . haha . tak la budak setan . tetapi movie lagenda budak setan . seperti korg sume tawu movie ni da lama da pun . tapi effy tingat kenangan effy dengan mr.F dulu dulu . effy rindu la kat dea . tapi nak buad cmne , effy kena la pertahankan ego effy. aik , bukan ego tu ta bek ke ade dalam diri kita . memang la wei . tapi sebab tapena ade rase ego la . effy seperti budak budus yang dipermainkan seperti bola sepak . kali ni effy tekad takkn berpaling pada si mr.F ni . sape setuju dengan tindakan effy jelir lidah ! gegegee ;)

        alkisah nyee begini . haha . (ketawa dulu sebelum nanges ) effy kenal mr.F ni kat sekula teknik . kenal punye kenal , sembang punye sembang sume nyee dalam bas . aishh , tempat tu jea jadi kenangan kami aww . sejak kenal dari situ , kami mula berkawan . tiap kali hari balek kampung . kami mesti balek sama sama . ta terkira jugaa la berapa bas kami naek bersama . hee . sweet sangat bile teringat sume tuh

       first kami date pegi JAYA JUSCO . korg na tawu movie ape k'org tengok . haha . ala effy lupe la tajuk movie tu . yelaa buad pe na di ingatkan . kenangan tinggal kenangan jea . tapi movie berkaitan dengan seekor tikus . HAHA ( mmg effy ta minat langsung la tenguk movie cmtu ) sayang punye pasal , effy tenguk jelaa . nanti kecil pulaa hati mr.F . tula first date kami keluar . malu malu kucing la effy mase tu .

       satu hari , mr.F janji na jumpe effy . tapi .. mase tu kami da putus . lama jugaa la effy tunggu mr.F kat JAYA JUSCO . mr.F ta jugaa sampai sampai . bila effy da OTW balek kerumah . mr.F calling . effy rase mara + sedey . nak tak nak effy terpakse pick up his calling jugaa . mr.F kata dea terlibat dalam satu kemalangan . tapi disebabkan mara effy ta percaye dan anggap itu cuma satu alasan .da beberape hari baru la mr.F story segala gala nyee kat effy . then , tibe tibe air mata yang jernih ni menitis di pipi effy . tapi mr.F ta tawu. effy cube sembunyikan tangisan tersebut .

       dua minggu mr.F ta sekula . apabila di sekula , effy seperti orang hilang anak jea . sampai membe membe pun penat da memujuk effy ni .asyik termenung memikirkan mr.F . setiap hari jugaa la effy akan col mr.F di asrama tuk berikan dea semangat . supaye  dea tidak merasa keseorangan . selepas dua minggu , mr.F da kembali ke sekula . kesian dea . habis luka luka di badan nyee tinggal parut . sejak itu , effy da ta rase sedey kerana mr.F suda kembali ke sekula dan kami mula kembali rapat semula . satu hari tu , effy dan mr.F kembali bersama semula ;)

       then ape kaitan dengan movie lagenda budak setan ? ha'aa an . korg mesti tertanye jugaa kan . asyik teringat kenangan manis kami . lupe pulaa na story berkaitan dengan movie di atas . taim k'org tenguk movie ni . tibe tibe ade babak accident . perghh ! lau effy tawu ade babak mcm tu . awal awal lagi effy takkn tenguk cite tu . bile effy pandang mr.F dea da laen macam . na cover punye pasal dea tutup muke dea dengan baju . hurm , effy tawu dea tingat accident yang menimpa dea . disebalik kisah accident tu ade kisah laen yang membuatkan dea jadi trauma . tapi effy da janji dengan mr.F takkan bagi tawu sape sape . so tak dapat la effy story semua nyee . effy kesian sangat kat mr.F .
effy cube sebaik mungkin menggembirakan hati dea . cube melakukan sesuatu agar dea dapat melupakan semua yang terjadi .


 oppss ! ni dea mr.F dan effy yang tiade kepala . haha . hurm honestly . IMISSYOU ! )';


       TAPI ,akhir nyee pengorbanan effy tu semua sia sia . effy di perlakukan seperti bola sepak . kalau rase na tendang . orang tendang .kalau tidak , disimpan bola sepak tu sebaek mungkin. paham paham sendiri ape effy maksud kan . effy juz na ingat kenangan manis bersama dea . bukan kenangan pahit yang akan buad effy terseksa jea . skunk ni mr.F seperti suda berpunya . tu hak dea ! segala gambar kami bersama . kenangan kami bersama . effy da buang jaoh jaoh dari ingatan effy . tade langsung gambar kami bersama . punca nyee akaq effy la . ingat baru na simpan buat kenangan . tapi dea pegi delete semua . mybe dea taxmo effy sedey sedey . kali ini , effy na mulakan hidup baru tanpe penderitaan . EFFY PASTI BOLEH ! ;)
THANKS FOE READING YEAHH :)

2 comments:

dk4me said...

aiyokz... sayer pn ader knangan ngn citer LBS ni... tp, no wrry dear.. d past experience mke u stronger..

eFfy firA (; said...

ouh really ? knangan yg sedey jugaa ? hurm yup yup . dis experience make me strong ;) n lebey brhati hati memilih org . geee ;p

Copyright © 2010-2011. Segala isi kandungan ini milik EFFYFIERA.blogspot.com/