hoi hoi buad ape tu korangg ? JUM baca entry kali ini! nanti saye belanje gulagula ok. sayangg awok semua

Tuesday, March 29, 2011

sekali lagi , bila lahh mao akhiri semua ini

    saat nih akuu betui betui teringatkan fareez . ingat ape (?) special person :) ohh tidak (!) dea suda berpunye lahh . takkan akuu mao merampas kebahagian orang . kebahagian kawan akuu sendiri . biarlah akuu takk bahagia asalkan orang sekeliling akuu bahagia . cewahh , kenapa dengan akuu (?) kenape dengan akuu (?) bunyi macam sedey kan kan . ternyata akuu memang sedey plusss sedey . heee , maseh mengukirkan senyuman namun dalam hati tade siape yang tahu .

dialog akuu bersama farez | date : 25 jan 2011 
haha , yeahh yeahh akuu memang ingat tarikh nih sebab akuu maseh simpan text dea
bagi akuu text tuhh sangat berharga , pasai pe ?
sebab dea ade puji akuu . HAHA
mulanyee ...
akuu : hyeee farez , kao sihat (?)
fareez : waalaikumusalam , sihat  sihat .
akuu : haha , assalamualaikum (?) * malu siot
then sembang punye sembang ..
akuu tibe2 tanye : kao rase akuu macam mane (?)
dea jawab lahh : macam mane tuhh macam mane (?)
akuu pun tanye lahh lagi : ala , ape yang kao rase mengenai akuu . 
dea pun jawab lahh lagi : um , akuu tengok kao nih baik | mudah sembang | takk mudahh merajuk | chil out always | pandai buad lawak gak kekadang tuhh | then maseh buleh t'senyum even kao sedey | salu tanye n tego akuu . TIBE2 dea nasihatkan akuu : tapi janganlah selalu pendamkan sedey | jangan terlalu percayekan lelaki yang kao baru kenal okayy ? | dun look luaran , kena tao latar belakang | kalu na sayang someone , kena hati hati
akuu pun  : heee , okayy okayy . thanks fareez (!)

BODOH BENGAP BANGGANG TOLOL MENGONG ahh akuu tatau yang mane satu sesuai dengan akuu . korang pilihkan lahh tuk akuu . haha , pasai pe akuu cakap cmni (?) pasai nyee semua nasihat fareez tuhh akuu abaikan . akuu terlalu mudah percaye seseorang sehingga akuu... dipermainkan lagi ke (?) entah , jawapan yang akuu tidak pasti . akuu takkn salahkan lelaki itu . tapi akuu yang salah . salah terjebakkan diri dalam couple kontrak dea . hah (!) couple kontrak (?) ha'aa couple kontrak (!) pelikkan ~ ingat dalam drama jea ke ade kawen kontrak . dalam realiti hidup pun ade jugaa orang sebegini . seperti akuu lahh tuh (?) ahh no comment
       yeahh yeahh akuu memang suke . akuu sukaa ape (?) akuu suke tiap kali dea text akuu . sebab pe (?) sebab akuu selesa dengan dea . kenape pulaa selesa (?) sebab dea happy go lucky plusss funny . da stop (!) jangan tanye lebey lebey lagi . so akuu da mula suke dea ke (?) ohh tidak (!) akuu takk rase akuu suka dea . dan akuu tanak ade rase suke kat dea . kenape cmni (?) sebab akuu fobia (!) fobia tuk dilukai lagi . abes tu (?)  end ~  tibe tibe kelmarin dea cakap pasal mati . ehh mao mati ka (?) dea cakap tamau pun . * seperti ade masalah . then (?) akuu da lupe text seterus nyee . namun , dea tibe2 ajak akuu couple sebulan . gile takk gile lahh . k'orang memang banyak maen maen pun .tapi nih kali kedua dea ajak sebegini . cara ajakan jea berbeza . then akuu cakap : hoho , kao jangan maen maen bab cenggini . nanti couple sebulan kalu akuu jatoh hati nan kao mcm mane .  dea pun jawab : kalu da sebulan kite rase buleh go on . juz go on .so , agak agak akuu terima takk (?) nampak nyee akuu terterima pula :)
        tapi , akuu sendiri tatau ape perasaan akuu terhadap dea . selesa berkawan (?) selesa bercouple (?) hah , akuu sendiri pun tatau ape jawapan nyee .  hari pertama couple dea pena kata : sayang , u're my first couple . heh ! akuu susa jugaa mao percaye . akuu angguk angguk * padahal dea takk nampak pun . copp , tiade hari kedua mahupun hari ketiga . fullstop (!) kenape (?) sebab dea (!) sebab dea BUNGEK ! haha , kenape akuu cakap dea bungek (?) sebab akuu suka suka nak cakap . kalu dea dengar cmne (?) akuu mampu say sorry jelaa . kan kan (?)
        akuu keliru (?) akuu lebey selesa dengan status SINGLE (!) tapi akuu da terima dea . so (?) entah ~akuu tanak saked kan hati sape sape . akuu tanak buad dea kecewa . tapi akuu still mao terima dea tapi tanpe rase cinta . bule ka (?) hah (!) buleh pulaa cmtu (?) sebab akuu tawu benda cmni akan terjadi . dipermainkan ? mybe . sebabkan dea pena luahkan sesuatu . tapi , da dea buad akuu cmni pulaa . so akuu anggap kao tapena luahkan pape . sebab KAO TIPU ! yeke (?) akuu pun tatau lahh . anggapan akuu kao tipu (!) fullstop (!) tapi ape dea da buad kat akuu (?)

akuu : kao maseh bezi lagi (?)
mrA : takk bezi da . akuu nak tanye kao sumetin nih
akuu : ape nyee (?)
mrA : kao takk rase pelik ke ape da jadi dengan kita
akuu : akuu pun pena terlintas nak tnye cmni . ha'aa rase macam pelikkan 
mrA : kao rase kire lebey selesa berkawan atau couple (?)
akuu : entah lahh * tade mud da
mrA : so kao nak cmne skunk (?)
akuu : terpulang kat kao la 
mrA : akuu rase bek kita cancel kan (?)
akuu : entah , akuu ikud kao jea 
mrA : so kite cancel kan jelaa 
akuu : okayy * tatau ape yg akuu nak mse tuhh ~ keliru
mrA : kao okayy tak ni ? sori taw . akuu pun tatau rase cm sgt2 pelik dan cam ta buleh nak go on . mybe tade jodoh kud 
akuu : entah ~ sokayy la . ehh akuu de benda nak buad nih . okayy papaii * mao tenangkan fikiran
mrA : sori taw . akuu bukan niat nak maen2kan kao . tp cam rase laen macam jea . sori banyak2 . btw , thanks sebab sudi kapel dengan akuu walaupun sehari takecare


HAHA , akuu bukan ade perasaan pape kat dea . tapi , akuu rase sedey . sebab ape (?) sebab akuu teringat laki laki sebelum nih . teringat pasai ape (?) pasai depa permainkan akuu kud . da la (!) akuu tamau ungkit kisah dulu dulu . so akuu rase mrA pun macam tuhh . kenape msti mao rosakkan persahabatan dengan perkara cmni . akuu memang selesa berkawan dengan kao . tapi kao yang mulakan semua nih dulu . akuu takk rase mao berkawan lagi dengan kao . sebab akuu benci laki cmni . walaupun akuu takk rase terluka . namun akuu rase kecewa (!) so akuu benci kao (?) um mybe 

kepada mrA : saat kao pena tanye ape perasaan akuu kat kao . akuu cakap tade pape perasaan . sememangnyee akuu EGO (!) yeahh i admit pena ade sikit sikit rase suka . tapi seperti kata kao ' aku malas nak layan perasaan cmni ' . so begitu jugaa dengan akuu . and now , memang tak salah tuk akuu abaikan perasaan cmtu . sebab akuu tamau terluka . walaupun akuu takk terluka ape yang da terjadi . tapi perasaan sedey pluss kecewa dengan sikap kao . dats all (!) kalu lahh benda nih terjadi sebab kao terase aty ape yang akuu post at fb ; biar la couple tanpe cinta | takkan pena terluka lagi akuu tak terniat nak post sebegitu. akuu post pun ade sebab . sebabnyee kao kata kao bezi dan kite text dalam kul12 . kao ingat lagi (?) bile akuu unlinee jea , tengok2 kao pun ade . takk ke saked aty akuu . bezi unlinee (?) tak msukk akal jea . so memang akuu takk salah lahh tuk tidak mempercayai kao . fullstop (!) okayy okayy , takecare lahh mrA ~ terima kaseh akuu ucapkan jua ;)
      so , adakah lepas nih akuu maseh buleh dipermainkan (?) ohh tidak (!) jangan harap akuu nak makan kata kata pujangga lelaki di luar . tapi buleh ke (?) hah (!) entah lahh . dulu pun susa mao percayekan lelaki . tapi mrA datang buleh pulakk akuu terima bolat bolat . mybe sebab akuu tidak serius . tapi bile jadi cmni , akuu yang terase dipermainkan . padahal akuu ta kesa . yeke (?) entah la ~ buad lahh lagi . akuu suke jea . gagaga ~ WTF ! okayy okayy , bertepuk tangan lahh bagi sesape yang suke lihat akuu cmni . tapi ingat lah ---> akuu takkn menangis sebab perkara cmni lagi (!) NEVER (!)


THANKS FOE READING YEAHH :)

2 comments:

Miss Bluepinkiey said...

untung lahhhh...huhu

alwani .saadah.thamimah said...

hye effy!
xtao la nape aq own cday owso ble visit qo nye bloggie ne.
tol ckp farez to.

Copyright © 2010-2011. Segala isi kandungan ini milik EFFYFIERA.blogspot.com/